Det vietnamesiska kaffefiltret ”Trung Nguyen” består av en cirkulär perforerad platta som passar perfekt på en kopp, en bryggkammare placerad ovanpå plattan, en perforerad insats för att tampa det malda kaffet och ett lock för att behålla värmen.
Hur använder man ett vietnamesiskt kaffefilter?
– Häll 2-3 matskedar malet kaffe i filtret och tampa det försiktigt.
– Placera filtret över en kopp och tillsätt en liten mängd hett vatten (96-100 °C) så att kaffet blir lätt fuktat.
– Låt kaffet absorbera vattnet i ca 20 sekunder.
– Fyll kammaren med hett vatten och sätt på locket på filtret.
– Under de kommande 5 minuterna fortsätter vattnet att gradvis sippra genom silen.
– Ta bort filtret från koppen och njut!
Anpassa gärna ditt kaffe genom att tillsätta lite kondenserad mjölk eller socker! Vietnamesiskt kaffe kan avnjutas varmt eller med is, beroende på vad du föredrar.
Det finns inga produktrecensioner än.