Malt specialkaffe Indonesia Sumatra, 50 g

Utsåld

Detaljer

Doften av rött vin fyller luften och kompletteras snart av otroligt väldoftande toner av kanel, karamell och bränt socker. Påminner det dig om glögg?

Flygandes över högländerna i Gayo, en region belägen på ön Sumatra, kan man se en sträcka av extraordinära kaffeväxter nedanför, omgivna av fantastiska landskap och närd av ett unikt öklimat. De lokala bönderna plockar bären som växer på dessa frodiga växter, sedan bearbetas de med en lokal metod som kallas Giling Basah. När de har jäst och tvättats torkas inte bönan helt: i stället, medan de fortfarande är fuktiga (med en fukthalt på cirka 25–30%), avlägsnas skalet med hjälp av särskilda maskiner och först då får de genomgå torkningsprocessen. Detta resulterar i kaffe som är mindre syrligt, men generellt mer intensivt—och detta är den exakta smakprofil som indonesiska varianter numera är kända för. 

Ursprungsland | Indonesien

Region | Sumatra, Aceh, Gayo

Producent | Koptan Gayo Beseri Cooperative

Höjd | 1450–1700 m

Arabica sort | Timtim, Ateng

Bearbetning | Giling Basah

Rostprofil | Mörk

SCA-poäng | 84 av 100

Smakpalett | Rött vin, farinsocker, kanel

Rekommenderade bryggningsmetoder: alla manuella bryggningsmetoder (V60, Chemex etc.) samt bryggning direkt i en kopp. 

Ingredienser: malet rostat kaffe.

Förvaringsförhållanden: förvara stängt på en mörk, torr och sval plats.

Specifikationer

Ursprungsland:

Typ av kaffebönor:

100% Arabica, Specialitet kaffe

Specifikationer

Allmänna funktioner

Typ av kaffe
Kaffeslag
Tillverkare
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Ursprungsland
SCA-poäng

84.0000

Bearbetning

Wet-hulled / Giling Basah

Arabica-sort

Andra

Typ av kaffebönor

100% Arabica, Specialitet kaffe

Mått och vikt

Vikt

Ytterligare information

Inga frågor än så länge

Recensioner

0
0 recensioner
0%
0%
0%
0%
0%

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Malt specialkaffe Indonesia Sumatra, 50 g”