Limited edition kaffebönor Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Finns på plats i vårt centrallager (kan köpas på nätet).
Leverans tar 3 – 5 arbetsdagar * 90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Detaljer

Detta kaffe är tillägnat nyansen Peach Fuzz, som nu är känd som 2024 Colour of the Year, och har processats på ett helt unikt sätt som kallas samjäsning med persika. Är du en av dem som har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen på ditt kaffe? Då kan du lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den speciella bearbetningsmetoden får kaffet efter bryggning en naturlig smak av persikonektar, exotisk mango och söt karamell. När man dricker en sådan här dryck kan man verkligen undra om det verkligen är kaffe man dricker! 

Detta limited edition kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen “Monteblanco” ligger. Ägaren Rodrigo Sanchez har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder i syfte att skapa oöverträffade smaker. Han har också haft stor framgång med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal utmärkelser!  

Unik bearbetningsmetod: samjäsning med persika. 

Att förädla kaffe genom att tillsätta frukt i blandningen är en relativt ny uppfinning som redan har väckt nyfikenhet hos tusentals kaffeälskare världen över och som har glatt hundratals smaklökar. Hur går det till, undrar du? 

Rodrigo Sanchez har valt arabicasorterna Bourbon och Caturra för just den här blandningen, mycket tack vare deras mångsidighet och ljusa, naturliga sötma. Det är denna sötma som skapar de perfekta förutsättningarna för att olika mikroorganismer, som lactobacillus och saccharomyces cerevisiae, ska kunna göra sitt jobb under jäsningsprocessen. 

Innan bearbetningen påbörjas blandas dessa mikroorganismer (som erhålls från kaffeplantorna som växer på gården) med persikor, andra tropiska frukter och fruktnektar. Denna fruktiga lösning får sedan jäsa i 8 dagar tills både rätt koncentration av Brixskala och önskat pH-värde har uppnåtts.   

Det omsorgsfullt handplockade kaffet blandas sedan med nektarlösningen och förvaras i en sluten behållare i 150 timmar. Brixskalan och pH-värdet fortsätter att övervakas under hela processen, vilket säkerställer att rätt förhållanden upprätthålls för att sötman och tonerna av tropisk frukt ska utvecklas. 

Bönorna soltorkas slutligen tills den idealiska fukthalten på 10–11% har uppnåtts, och sedan går de iväg för att rostas!  

***** 

Land | Colombia 

Region | Huila  

Gård | “Monteblanco” egendom som förvaltas av Rodrigo Sanchez  

Höjd | 1730 m 

Arabicasorter | Bourbon, Caturra  

Process | Tvättad, samjäsning med persika 

Rostningsprofil | Medium 

Smakpalett | Persika, mango, karamell 

Rekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso. 

Ingredienser: rostade kaffebönor. 

Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats. 

Mer information

Ursprungsland:

Specifikationer

Allmänna funktioner

Typ av kaffe
Tillverkare
Ursprungsland

Mått och vikt

Vikt

Användning & underhåll

Är detta kaffe smaksatt?
Är samjäsning av persikor en experimentell bearbetningsmetod?
Är detta kaffe mycket syrligt?
Hur ska jag brygga detta kaffe?
Kommer jag att kunna smaka persikor i detta kaffe?

Recensioner

5.00
5 recensioner
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Joakim

    Smakar bra som filterkaffe eller isbryggt, blir också en bra espresso – så levande och uppfriskande!

  2. Amanda

    Jag har aldrig provat något liknande! Mycket fruktig men inte alls syrlig. Inte säker på om det verkligen är persikor jag smakar, men det är verkligen något liknande. Tack så mycket!

  3. Hanna B.

    Man kan känna doften av persikor!

  4. Magnus E.

    Har inte provat något liknande tidigare, tack för den här upplevelsen, älskar det verkligen

  5. Karin

    Vilken arom! Överträffade alla mina förväntningar, jag är kär😍

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!